Москва знае какви мерки да предприеме, за да гарантира сигурността

...
 
Москва знае какви мерки да предприеме, за да гарантира сигурността
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Русия знае какво да преприеме след разширението на НАТО

 

„ Москва знае какви ограничения да предприеме, с цел да подсигурява сигурността си след присъединението на Швеция и Финландия към НАТО, “ сподели съветският външен министър Сергей Лавров, оповестиха съветските държавни медии, представени от БГНЕС.

„ Определено ще създадем изводи според от това какъв брой бързо и необятно НАТО ще употребява територията на Финландия и Швеция. Няма подозрение, че това ще бъде направено, защото и Хелзинки, и Стокхолм към този момент разискват разнообразни въпроси със Съединените щати, които се отнасят до разполагането на инфраструктурата на алианса навръх съветската граница с Финландия и доста покрай нашата граница с Швеция “, уточни той.

„ Всички законни ползи на Русия в региона на сигурността ще бъдат предпазени. Необходимите ограничения ще бъдат взети. Ние знаем какви би трябвало да бъдат тези ограничения и по какъв начин да ги използван на процедура “, добави Лавров.

„ Беше изненадващо какъв брой бързо и Финландия, и Швеция се отхвърлиха от неутралния си статут и преимуществата, които им осигуряваше в продължение на десетилетия, осигурявайки релативно самостоятелната им роля, както и репутацията и престижа им както в Европа, по този начин и на интернационалната сцена “, сподели съветският външен министър

Според Лавров двете страни са се отказали и от преимуществата, които са имали от специфичните си търговско-икономически, капиталови и други връзки с Русия.

„ Всички национални ползи на финландската и шведската страна бяха принесени в жертва на нуждата от сливане на Запада в битката против Русия, в съответния случай “, акцентира съветският първи посланик.

Русия неведнъж е предупреждавала, че нов кръг от разширението на НАТО ще докара до възмездие от страна на Москва.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР